top of page

Pokémon Cosplay-konkurranse

KRITERIER FOR DELTAGELSE:

 • Karakteren du kler deg ut som må være en offisielt publisert Pokémon-karakter. Du kan altså ikke kle deg ut som en egenlaget karakter (OC).
   

 • Du må ha laget kostymet selv. Parykk, sko, hatt og mindre ting kan kjøpes og du kan få hjelp av andre så lenge du har laget det aller meste av kostymet selv.
   

 • Du må ha kjøpt dagspass/helgepass for å kunne være med på konkurransen.
   

 • Kan jeg ta med våpenreplika til konkurransen?
  Replika av ekte våpen er ikke tillatt. Derimot er replika av fantasivåpen greit. Vurderingen av hva som er greit og ikke handler om hva som kan oppfattes som et ekte våpen.

 

HVORDAN VIRKER DET?

Cosplay-konkurransen er delt inn i to runder.


1. RUNDE (LØRDAG 14. SEPT. KL. 13:00): Her får du muligheten til å presentere kostymet til dommerne personlig. Du får vise frem alle detaljer, og gi et godt inntrykk av kostymet og karakteren som bærer det. Her har du muligheten til å fortelle dommerne det de kanskje ikke selv ser, og passe på at du viser frem dine ferdigheter når det kommer til kostymelaging. I tillegg til at du kanskje blir bedt om å svare på noen ufarlige spørsmål.


2. RUNDE - FINALE (LØRDAG 14. SEPT. KL. 18:00 ): Her får du muligheten til å gå opp på scenen og vise fram en selvvalgt sceneopptreden. Dans, smil, (leke)slåss og vise alle hvor in-character du kan være! Du kan vise frem cosplayferdighetene dine og konkurrere mot andre cosplayere. Finalen er der magien slippes løs - så gjør det du kan for å overbevise publikum og dommerne! Det er ikke et krav å opptre på scenen, men det vil gi deg flere poeng hos dommerne.


Det blir gjort en helhetsvurdering basert på likhet til karakter, kreativitet, håndarbeid og show.

 


Ønsker du musikk? Send musikkfilen til email: pokemaniasf@gmail.com

Du har også lov til å ha med deg en assistent som kan hjelpe deg litt på scenen. 


FINALEN:

 • Hver deltager får opp til 1 minutt scenetid

 • Forlat scenen slik du selv ønsker å finne den – pen og ryddig.

 • Det er ikke lov å etterlate seg rot, søl eller søppel, og det er ikke lov å leke med ild eller andre ting som kan gjøre skade på interiør og/eller personer.

 • Husk – alt du tar med deg opp på scenen, må du også ta med deg ned igjen!

 • Skal du gjøre stunts er du selv ansvarlig for det du gjør på scenen – bruk sunn fornuft, og ikke gjør noe som kan sette andre i fare.

 • Hold det PG-13 på scenen, altså språk, kostyme og lignende. Husk at det er mange unge deltagere på Pokemon Con og Cosplaykonkurransen er for alle!

 • Det er mulighet for å få spilt av musikk eller annen lyd til opptredenen. Lydfilen kan sendes til pokemaniasf@gmail.com

 • Filen må være ferdig klippet og i et vanlig format (mp3, mp4, wav). Det vil ikke være mulighet for å spille av musikk fra YouTube eller Spotify.

Om du registrerer deg og finner ut at du ikke vil være med i konkurransen likevel – gi beskjed

Vi gleder oss til å se deg på PokémonCon 2019!

bottom of page