top of page
Verdivurdering

Det å finne verdien på Pokemonkort kan ofte være utfordrende. Det er mange faktorere som spiller en rolle. Tilstanden av kortet og etterspørselen er de to største faktorene. I tillegg kommer sjeldenheten til kortet og hva folk faktisk ønsker å gi inn.

For å finne dette har vi samlet noen lenker og laget noen videoer som går litt dypere inn i verdien på kortene.

 

For å finne verdien på Pokemonkort anbefaler vi deg å sjekke ut disse tre nettsidene:

eBay (solgt listen)

Troll & Toad

TCG Player

For å lære mer om tillstanden på kort anbefaler vi disse to nettsidene.

PSA

TCG Player

Falske Pokemonkort

Falske Pokemonkort har alltid vært et problem. Mange kort stammer fra sydenferier, Wish, Ali Express og eBay hvor foreldre ønsker å kjøpe mange boosterpakker til en billig pris til barna. Disse kortene blir så spredt i skolegården til andre barn og forplanter seg i flere samlinger.

Tekst og farge

Hvis du mistenker du kan ha fått noen falske kort i samlingen din anbefaler vi deg å sjekke tekst og farge på kortet først. Det første som avslører et kort er falsk er gjerne fonten på kortet. Prøv å sammenlign kortet med andre kort fra samme sett. Om du også har to av det samme kortet, sammenlign de for å se om fargen er lik på begge kortene. Hvis du ikke har flere av samme kort, søk opp navnet og tallene til kortet på Troll & Toad og sammenlign med deres.

Kvalitet på fremsiden

Pokemon trykker kortene sine med høykvalitets trykkmaskiner. Dette gjør at selv den minste deltalj synes på bildet. Hvis du har en stage 1 eller 2 kort hvor du kan se basic Pokemonen i venstre øverste vindu "Charizaro kort (bilde av metapod)", så skal dette bildet også være av god kvalitet. Er det ufokusert er dette et godt tegn på at kortet er falsk. Dette gjelder også copyright teksten helt på bunnen av kortet som er ganske liten.

Pokemonens HP

Ikke alltid er høyest HP det beste. Før Vmax kort kom ut var max HP-en til Pokemon 300hp. Etter Snorlax Vmax kom ut på 340hp, skal ingen andre kort ha høyere HP enn 340. Dvs. har du kort på 350hp per dags dato (2021), så er kortet falsk.

Baksiden av kortene

Det er mulig å sammenligne baksiden av kortene for å se om det er falsk. Du kan se om det har en lav oppløsnings, altså dårlig kvalitet på selve bildet eller mangle små detaljer. Det skal også være mulig å se om kortet er lys blått eller mørkt blått, men dette kan også være falming av farge over tid hvor kortet har vært i sola.

Rett informasjon

Dette er størte grunn til at noen samler på falske kort i egen perm. Se om kortet har feil informasjon. Kortet til høyre kan du se en Charizard, men bruker grass energy, samt har bilde av en Metapod som stage 1 evolution. Det kan hende kortet har feil informasjon på kortet.

Kjenn på kortene

Har kortene rett tekstur? Flere nyere kort som er V, Vmax, fullart trainer ol. har ruffler i selve kortet. Det er lett å se og kjenne disse. Er kortene glattpolert, så er det falsk.

Størrelsen

Hvis du holder en bunke med Pokemonkort uten sleeves intill hverandre, skal alle kortene ha lik størrelse. Er noen kort større eller mindre enn de fleste av kortene, vil de kortene som er større eller mindre være falske.

Verdivurdering av Pokemonkort

Falske Pokemonkort

inhocv266yf11.jpg
111476965_3296979940365385_6963124291007979001_o copy.jpg
inhocv266yf11.jpg
bottom of page