top of page
Pokemon Ligaer i Norge

Pokemon League Kristiansand

Pre release: JA

Kontaktperson: Cecilie, Kennet, Thorbjørn

Facebook

Pokemon League Arendal

(Midlertidig stengt)

Pre Release: NEI

Kontaktperson: Kennet

Facebook

Pokemon League Moss

Pre Release: JA

Kontaktperson: Michael

Facebook

Pokemon League Oslo

Pre Release: JA

Kontaktperson: Thomas

Facebook

Pokemon League Stavanger

Pre Release: JA

Kontaktperson: Fredrik

Facebook

Pokemon League Lillehammer

Pre Release: NEI

Kontaktperson: Sid

Facebook

Pokemon League Trondheim

Pre Release: JA

Kontaktperson: Ståle

Facebook

Facebook gruppe

Pokemon League Bergen

Pre Release: Ukjent

Kontaktperson: Ukjent

Hva er en Pokemon League (Liga)?

En Pokemon liga er en kjekk plass hvor folk i alle aldre kan møtes for å spille mot hverandre i tcg (trading card game). Hver liga opperer med en organisor som har ansvaret for at alt går etter planen på et event. Ligaen kan også ha en eller flere judge (dommere), som har annsvaret for at en turnering går etter planen.

En liga er ikke ment for de beste spillerne i landet. Ligaene legger til rette for nye personer som ikke har noen kunnskap om spillet tidligere. Deres mål er å inkludere så mange som mulig og lære opp nye spillere, så de kommer inn i spillet.

Hva burde du huske på hvis du vil spille på en liga?

Noen ligaer har lagt til rette med deck (60 kort i en kombinasjon av pokemon, energi og trenere) som du kan spille med. Hvis ligaen ikke har dette er det anbefalt å kjøpe en "Pokemon Theme Box". Dette er en boks hvor du får alt du trenger for å spille.

Ligaer får også tilsendt eget promomateriale som Pokemon Play kort. Dette blir gitt ut til spillere som deltar på event ligaen holder. Et event kan være alt fra vanlig spilling, til en mer kosedag hvor man bytter kort med hverandre for å gjøre decken til hverandre sterkere. Om ligaene også er godkjente for det kan de også holde Pokemon Challenge hvor 1. - 4. plass får spesielle kort for 1. - 4. plass.

Ligaer under COVID19?

Nå under COVID19 har Pokemon bestemt at alle ligaer er stengte. Det er fullt mulig å møte opp privat uten at ligaen er involvert. Noen ligaer som Kristiansand, Moss og Oslo deltar på Team Challenge som foregår på Pokemon TCG Online. Her konkurerer deltagere som melder seg på innenfor sin liga om plass for å konkurere mot andre spillere i verden, online. Ligaene får tillsendt 1 - 4 displayer som de skal bruke som premie til deltagerne. Det varierer med antal displayer de får ettersom om de kvalifiserer seg for de fire kvalifiseringsrundene de skal holde. Hvis du vinner en kvalifiseringsrunde skal du få minimum 1 spillematte for at du vant og eventuellt boostere. Hvor mange boostere du får er opp til ligalederen, men Pokemon anbefaler minimum 3 til hver spiller. Om du går videre i mesterskapet i Europa kan du vinne flere spillmatter, boostere og få æren av å bli den beste online spilleren. Dette eventet blir holdt fire ganger i året, vår, sommer, høst og vinter.

bottom of page